Waarom naar een erkend Implantoloog?​

Waarom is het belangrijk om naar een erkende Implantoloog NVOI te gaan?

Een erkend implantoloog is een tandarts, parodontoloog of MKA-chirurg die zich aantoonbaar heeft gespecialiseerd op het gebied van orale Implantologie. Ze worden aangeduid als tandarts-implantoloog NVOI.

Voor het verkrijgen en het behouden van hun erkenning voldoen erkende implantologen aan ervaringseisen en volgen zij jaarlijks bij- en nascholing. Zij zijn opgenomen in het register voor implantologen, dat wordt beheerd door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) .  

Een door de NVOI erkende implantoloog herkent u aan het logo op hun website en in de praktijk. Controleer of de implantoloog waar u zich laat behandelen erkend is door deze vereniging. Op deze manier weet u zeker dat uw behandelaar echt bekwaam is om uw implantaat te plaatsen. Erkende implantologen worden regelmatig gecontroleerd op bij- en nascholing, werken volgens wettenschappelijke kennis en richtlijnen en worden door de NVOI gevisiteerd. Zo weet u zeker dat de Implantoloog u op de juiste manier adviseert om ontbrekende tanden en/of kiezen te vervangen.